Novice

Halo, Alya napoveduje nov poletni hit

Alya, katere priljubljenost se po zmagi na lanskoletnem festivalu MMS samo še stopnjuje, predstavlja novo poletno uspešnico ‘Halo‘ za katero je že posnela vroč videospot -> poglej video

Tudi s pesmijo ‘Halo’ nadaljuje glasbeno pot v žanru, ki v svetu ruši rekorde in, ki ga je v Sloveniji lani v skladbi ‘Srce za srce’ začela prav Alya. ‘Halo’ je kombinacija popularnih latino-reggaeton ritmov, združenih s popom in akustičnimi inštrumenti. Pripoveduje zgodbo o pretekli zvezi, o tem, kako ni prav, da kdorkoli kroji tvoje življenje, o notranji moči, ki ti pomaga premagati žalost, se pobrati in zaživeti naprej. Glasbo je, tako kot za ‘Srce za srce’, napisal Raay, besedilo pa je delo Roka Lunačka in Tine Piš.

Za prihajajočo poletno uspešnico je Alya že posnela videospot, sicer njen 13. po vrsti. Snemanje je potekalo na treh lokacijah: Dvorcu Štatenberg, cerkvi v Makolah in Rimskih termah. Režiser Niko Karo je v objektiv uspešno ujel temperament modernega latina z nežnimi kiticami ter optimističnimi in veselimi refreni. Tako kot vsako snemanje je tudi tokratno predstavljalo poseben izziv, saj se je morala Alya dolge ure predajati vodi v Rimskih termah ter se zbuditi ob treh zjutraj in uloviti jutranjo zoro.

Alya pa navdušuje tudi na koncertih. Ker je lani nastopila na nekaterih precej nenavadnih lokacijah (npr. v cerkvi), si želi tudi letos poiskati prizorišča, ki ji bodo predvsem v izziv. Zato za to jesen že pripravlja presenečenje, ki pa za enkrat ostaja še skrivnost.

Alyino uspešno leto

AlyaLetošnje leto je za Alyo več kot uspešno. Po zmagi na Melodijah morja in sonca je pesem ‘Srce za srce’ postala velika uspešnica letošnjega poletja in ena najbolje predvajanih pesmi na slovenskih radijskih postajah, Alyini koncerti, s katerimi navdušuje občinstvo, pa se vrstijo en za drugim.

Že v začetku decembra se je Alya s spremljevalno ekipo predstavila na štirih zaporednih nastopih v okviru #turnejasrcezasrce. Sledil jim je 24-urni maraton, ko so v enem dnevu odigrali kar tri koncerte na treh različnih prizoriščih po Sloveniji: Maribor, Ljubljana, Ajdovščina.

Alyini koncerti so dostikrat prav posebno doživetje. Potem ko je, kljub strahu pred letenjem, nastopila v letalu na 4.000 metrih nadmorske višine, je letos prvič nastopila v cerkvi. Kljub rahlim dvomom je bilo vzdušje v Križevniški cerkvi v Ljubljani izjemno. Alya že komaj čaka novih zanimivih lokacij, kjer bi lahko svojo glasbo predstavila na nekoliko drugačen način. Srčnost in podpora njenih poslušalcev ji dajeta izjemno motivacijo in razlog za dobro voljo, za kar jim je neizmerno hvaležna.

Pa niso le koncerti tisti, ki zaposlujejo simpatično Mozirčanko. Poleg tega, da se intenzivno pripravlja na nastop na EMI, kjer se bo predstavila 18. februarja 2017, je ravnokar lansirala penino Alya, ki vas bo grela v prazničnih dneh.

Srce za srce – video

Pesem Srce za srce, s katero je Alya zmagala na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, je že dodobra ogrela srca poslušalcev, zdaj pa je dobila tudi svojo videopodobo.

Alya se je zmagovalno skladbo odločila posneti z režiserjem Nikom Karom. Večino časa so snemali na hrvaški obali, kjer Alya preživi veliko časa. “Na snemanju videa smo se imeli super kot zmeraj (smeh). Malo je bilo naporno, saj smo snemali že drugi dan po zmagi na MMS, tako da smo spali samo nekaj ur. Zjutraj so nas naložili v avtodom in nas odpeljali proti Novigradu, kjer smo najprej snemali, nato proti Umagu in nato še v Portorož. Očitno smo bili tako utrujeni, da sploh nismo opazili, da je v avtodomu eden preveč, kot je dovoljeno. Pravzaprav smo to opazili šele na meji, ko nismo vedeli, kam skriti člana, ki je bil preveč (haha). Tako smo ga hoteli poslati kar peš s torbo čez mejo, pa so nas vseeno spustili“.

Alya predstavila svojo penino

Penina Alya Penina AlyaV Radgonskih goricah pravijo, da naključij ni, saj je pri njih že dolgo tlela ideja, da bi ustvarili nekaj posebnega, in naključje (ali pa tudi ne) je hotelo, da je tam nastopala slovenska pevka Alya. Po njenem izboru in okusu so po klasični metodi pridelali Zlato radgonsko penino, ki je po njihovih besedah rezultat trdega dela in vztrajnosti ter je njena “značajska dvojčica”.

»Je zlata penina s popolnoma samosvojim slogom. Prvi požirek vas bo omamil z živahnimi poljubčki in zapeljal k vedno novemu okušanju te bogate pijače. Drzna, a očarljiva in družabna penina, igriva kot prava mala zabava v kozarcu, ki jo lahko uživamo samostojno ali ob hrani,« pravijo v Radgonskih goricah.

Srce za srce – zmagovalka festivala MMS 2016

Alya - srce za srceSobotni večer bo Alyi ostal v lepem spominu, saj je svojim mnogim glasbenim uspehom dodala še zmago na 36. Melodijah morja in sonca.

S skladbo Srce za srce je v seštevku prejela največ glasov občinstva in strokovne žirije in se tako prvič veselila zmage in se tako pridružila elitni druščini zmagovalcev na festivalu z izjemno tradicijo.

Prenos skladbe ‘Srce za srce’:
- Audio mp3 (320 kbps)
- Audio WAV

Foto galerija: klik

Spet in spet

PriljuAlya - Spet in spetbljena pevka Alya predstavlja novo pesem ‘Spet in spet’, ki je kot večina njenih pesmi prepletena s spodbudnim sporočilom in energičnim refrenom.

Pesem plesnih ritmov ‘Spet in spet’ se ob uspešnicah ‘Za naju’, ‘Zlaži se mi’ in ‘Dober dan’ za katerega je Alya pred novim letom predstavila barvit videospot nahaja na tretjem studijskem albumu »CAR«.

Avtor besedila je član priljubljene skupine Big Foot Mama, Alen Steržaj, avtor glasbe je cenjen slovenski glasbeni ustvarjalec Martin Štibernik, ki je v pesem tudi tokrat vmestil country ritme in jo zapakiral v sodobno pop zgodbo.

Pesem govori o notranjem prebujanju, Alya pa vam ob izidu nove pesmi sporoča: »Bodite veseli in nasmejani’Spet in spet’«

Poslušaj ‘Spet in spet’:
- Google Play
- Audio mp3 (320 kbps)
- Audio WAV

Alya – Dober dan



Alya predstavlja videospot za romantično obarvano pesem ‘Dober dan‘, v new age rock’n'roll ritmih, ki širijo pozitiven ‘vajb’, kot je povedala priljubljena pevka.

Avtor pesmi je Gregor Arbiter, ki je z Alyo sodeloval že pri ustvarjanju debitanstkega albuma »Alya«, produciral pa jo je prav tako dolgoleten pevkin sodelavec Žare Pak, ki je pesem začel z dominantno kitaro, nato pa poskrbel, da poslušalec odpluje v umirjenem ritmu pesmi.

Za glasbenico je to že drugi videospot, ki ga je posnela z Ninom Denskovskim. Zaupanje in prijateljtsvo sta sklenila ob snemanju videa ‘Car‘, ki ga je Alya posnela med koncertom v avionu v oblakih nad Zagrebom, kjer se ji je pridružil izjemen hrvaški vokalist Massimo. Prav s to pesmijo je Alya napovedala izid tretjega studijskega albuma »Car«.

»Pesem pripoveduje o tem, da je res potrebno izkoristiti vsak dan. Minute, ure in dnevi bežijo a le od nas samih je odvisno kakšen bo dnevni scenarij. Zato se potrudimo uživati! Seveda besedilo govori o enem najlepših občutkih, zaljubljenosti. Večkrat bi se morali spomniti na te občutke, saj mislim, da ko smo na vrhuncu metuljčkov v trebuhu, živimo za ta trenutek in za ljubezen. To bi nas moralo spremljati vsak dan kot tudi nasmeh na obrazu.« je o novi pesmi povedala Alya.

V romantičnem videu glavna vloga pripada iskanemu slovenskemu manekenu – Gašper Tratnik, ki je po izboru za Mistra Slovenije 2012 kmalu začel dobivati ponudbe za delo iz tujine. Kljub zasedenemu urniku si je Gašper odvojil čas, da je odigral vlogo Alyinega ljubimca. Sicer pa paru v videospotu družbo dela poleg Alyine spremljevalne in statistov priljubljena in vedno nasmejana plesna koreografinja Azra Selimanović.

Videospot so snemali oktobra v razkošnem termalnem resortu Lepa Vida v krajinskem parku Sečoveljske soline. In čeprav nam je letošnja jesen poklonila skoraj poletne temperature, so ekipo presenetile skoraj zimske temperature. »Na obalo smo se odpravili zaradi sonca, ki pa se ta dan ni želel družiti z nami. Poslal nam je veter, kar bi bilo čisto ok, če statistom nebi bilo potrebno plavati v bazenu v katerem je bilo le 18 stopinj. Skoraj smo se že spogledovali z idejo, da snemanje prestavimo ampak bi se zaradi urnikov številčne ekipe, težko ponovno uskladili. Raje smo se greli ob ritmih pesmi ‘Dober dan’ … in res je bil. Vsi smo se odlično ujeli, tako da ni bilo nikomur karkoli težko.« je o snemalnem dnevu povedal režiser Nino Denkovski.

Alya – Dober dan (mp3)

V prihodnji veselih decembrskih dnevih Alyo čakajo številni koncerti, že prihodnje leto pa bo priljubljena pevka obeležila 15. Letnico glasbene kariere v kateri je osvojila poslušalce z uspešnicami ‘Brazil’ (več kot milijon ogledov na Youtube), ‘A veš’, ‘Moja pesem’, ‘Zlaži se mi’ (najbolj predvajana slovenska pesem na radijskih postajah v 2013) . Najverjetneje bo Alya tudi tokrat presenetila, kot ji je še vedno uspelo v vseh teh letih in kot vedno tudi tokrat ostaja skrivnostna. »Čaka vas presenečenje!« je skrivnostno povedala! Poleg nepozabnih koncertov tako doma, kot v Grčiji, Franciji, Španiji, Švici, koncertu v avionu z Massimom v 2014, je Alya v letošnjem letu za svoje zveste oboževalce pripravila tudi druženje v dnevni sobi in jih presenetila s koncertom, poleg nastopa na letošnji Emi z Neno Belanom, je pevka prejela tudi zlato ploščo za himno ‘Live It’ letošnjega svetovnega prvenstva v rokometu v Qatarju, ki jo je odpela skupaj z izbranimi pevci držav udeleženk.

V živo iz Alyine dnevne sobe

Alya in bend - Za najuPevka, ki rada preseneti poslušalce in svoje glasbene projekte pospremi na nevsakdanji način, je pretekli četrtek pripravila prav posebno druženje.

Alya se je v želji, da pesmi iz zadnjega albuma »Car« dobijo video podobo in, da koncertni zvok igranja v živo predstavi tudi na vaših zaslonih, odločila, da z svojo skupino posname koncert desetih carskih pesmi, ki bodo objavljene tudi na Alyinem Youtube kanalu. Potek snemanja, zaodrje in izvedbo tovrstnega projekta je Alya želela podeliti z zvestimi poslušalci, zato je v ta namen na Facebooku pokrenila akcijo ‘Povabim te v svojo dnevno sobo‘ in izžrebala štiri, ki so pravilno odgovorili na nagradno vprašanje. Ideja je zakorakala proti cilju in tako je Alya pretekli četrtek gostila nove prijatelje, ter jim v intimnem vzdušju pripravila nepozabno doživetje.

Po spoznavni pijači je pevka goste povabila v dnevno sobo, kjer je bilo že vse pripravljeno za žur. V polnem studiu, kjer je Alya pred vsako pesmijo predstavila tudi njeno zgodbo, kmalu ni bilo več sledi o sramežljivosti. Ni dolgo trajalo, ko so vsi prisotni prepevali uspešnice zadnjega albuma: ’Za naju‘, ‘Car‘, ‘Moja pesem‘, ‘Zlaži se mi‘ … in v prijateljskem vzdušju nadaljevali druženje tudi po koncertu. Klepet se je zavlekel dolgo v noč, saj je Alya podrobneje spregovorila o svojih glasbenih začetkih, izpustila ni številnih anekdot, ki se dogajajo na koncertih, predstavila pa je tudi potek dela v studiu, nastajanje novih pesmi in snemanje albuma.

Alya in bend

Prav kmalu boste tudi vi del te zgodbe, saj je bil dogodek le del večjega projekta. Vzporedno z druženjem v dnevni sobi, ki ga je Alya organizirala v glasbenem studiu H2O, za odličen zvok pa je skrbel vrhunski glasbenik Peter Vode, so se snemali tudi kadri za dokumentarni film v katerem bo glasbenica razpakirala zgodbe, ki jih na svoji glasbeni poti nabira že dobrih trinajst let. »Vsaka pesem na »CARju« ima svojo zgodbo«, je povedala Alya na četrtkovem druženju. Dve prav vsi dobro poznamo, to sta ‘Zlaži se mi’, ki je bila najbolj predvajana pesem na radijskih postajah leta 2013, ter ‘Moja pesem‘, s katero je Alya proslavila 10. obletnico glasbenega ustvarjanja.

Alyina ustvarjalna pot bo tako že zelo kmalu razkrita, kot tudi to, kako je nastajal tretji studijski album CAR, ki ga je priljubljena pevka poimenovala po uspešnici ‘Car‘. Ob izidu pesmi je Alya uprizorila nepozaben zgodovinski koncert nad oblaki! »Bilo je caaarsko!« so bile besede udeležencev koncerta na letalu. Ne preseneča, da je bila prav vedno nasmejana Alya izbrana za obraz letošnjega mednarodnega dneva sreča, tako je 20. marca v sodelovanju z radiem Aktual osrečevala mimoidoče, šolarje, najmlajše v vrtcih in starejše v domu starejših občanov, ki so po klepetu z glasbenico zapeli in zaplesali na ritme letošnje pesmi mednarodnega dneva sreče ’Za naju’.

Novi singel – Za Naju

IMG_7273V začetku pomladi je Alya predstavila novo pesem Car, v  kateri samozavestno in hudomušno nagovarja ‘carje’. Pesem je izšla po enoletnem ustvarjalnem premoru. Nasledila je lanskoletno uspešnico ‘Zlaži se mi’, za katero je Alya po letošnjih prvomajskih praznikih prejela priznanje s strani zavoda IPF za najbolj predvajano pesem v letu 2013.
In le nekaj dni kasneje je v sodelovanju z MINGL-om že uprizorila zgodovinski koncert nad oblaki, kjer je predstavila pesem Car. Povabljencem je priredila nepozabno zabavo in jih presenetila z novo kratko pričesko in glasbenim gostom, izjemnim hrvaškim vokalistom Massimom Savičem. Bilo je caaarsko!

A presenečenj za letos še ni konec. Danes Alya predstavlja nov singl Za naju in hkrati napoveduje izid tretjega studijskega albuma »Car«. Tako je car iz pesmi res postal Car!

Pri novem singlu ‘Za naju’ je Alya sodelovala s priznanim slovenskim producentom, Žaretom Pakom, s katerim sodelujeta že od začetkov njenega glasbenega ustvarjanja. Nova pesem nosi prepoznaven Alyin zvok ter ščepec presenečenja za poslušalce. Lahkotno pesem čudovitih romatičnih spominov spretno spremljajo zvoki mandoline in harmonike. Vabljeni k poslušanju

Poslušaj ‘Za Naju’:
- YouTube
- Audio mp3 (320 kbps)
- Audio wav (2116 kbps)

MINGL koncert v zraku

Koncert v zrakuPosebna jeklena ptica iz jate Croatia Airlines je povabljence, med katerimi so bili znani Slovenci in Slovenke ter predstavniki naše in hrvaške sedme sile pričakala na hrvaškem letališču. Ko so se AVI potniki po uradnih letaliških postopkih usedli na svoje sedeže, jim je prijazna in nasmejana posadka izrekla toplo dobrodošlico na nepozabnem, MINGL letu po hrvaškem nebu.

In to ni bil običajen let…

Kmalu po vzletu se je za zaveso pripravljalo nekaj posebnega. Nekaj zgodovinskega. Na doseženih 4500 metrih nadmorske višine, je pevka Alya priredila manjši koncert nad oblaki. Oder je bil postavljen tik pred pilotsko kabino, na letalu pa se je razvila spontana zabava, kakršne še nismo doživeli. Visoko nad Zagrebom v posebnem MINGL letalu Airbus 319 se je trlo novinarjev, kamer, fotoaparatov, mikrofonov… Alya je pela, nekateri so peli zraven, drugi so plesali. V sprednjem delu letala je bil najbolj glasen Trkaj, igralka Nina Rakovec je poplesavala v zadnjem delu, Alenka Godec ni mogla verjeti, kako se je kljub strahu pred letenjem, tokrat prepustila in sprostila… Alyina starša sta se ponosno smehljala..

Alya je najprej postregla s singlom CAR, ki napoveduje tudi njeno novo ploščo. Vendar to, da je pela visoko nad tlemi, in da so ji ves čas vsi navdušeno ploskali, še ni bilo dovolj: šokirala je z novo podobo. Po novem kratkolasa Mozirčanka je sinoči v vseh pogledih uresničila svoje sanje. “To je bil nepozaben let, nepozaben dogodek in presrečna sem,” nam je povedala. In imela je še eno presenečenje… Na ‘zračni oder’ je povabila hrvaškega glasbenika Massima, ki je skupaj z bandom poskrbel za dodatno ekstazo visoko nad oblaki. Potniki so želeli še, za odlično izpeljan dogodek pa se je na letalu zahvalil tudi direktor Tušmobila Gregor Štampohar. “Da smo DRZNI, DRUGAČNI IN ODBITI sploh ni dvoma. Da letamo nad oblaki in pišemo zgodovino, pa verjetno še niste vedeli. Danes smo dokazali, da zmoremo tudi to, da posegamo med zvezde in da se s ponosom lahko oplemenitimo s sloganom: Bodi DRZEN, DRUGAČEN in ODBIT, preklopi na MINGL. Lansiranje novih svežih Tušmobilovih paketov za mlade smo danes okronali z MINGL KONCERTOM v zraku.

Vesel sem, da je prav Alya postala novi obraz Mingla. Alya pooseblja, drugačnost, igrivost, drznost in prav takšna sta nova paketa Mingl. Ponosen sem na naše zaposlene, ki ustvarjajo zgodbo Tušmobila in omogočajo takšne nore dogodke.

Po pristanku in še enem gromkem aplavzu so zvezdniški potniki, skupaj s posadko odšli še na zabavo v enega izmed hangarjev, kjer se je ob MINGL letalu z Alyinim obrazom nadaljevalo sproščeno druženje. Že visoko v zraku so gostje ob koncertu dobili posebno gurmansko razvajanje, a tudi na trdnih tleh so imeli kaj pokusiti.

Fotogalerija (Avtor fotografij: Marko Delbello Ocepek)