Novice

Alya – Dober danAlya predstavlja videospot za romantično obarvano pesem ‘Dober dan‘, v new age rock’n'roll ritmih, ki širijo pozitiven ‘vajb’, kot je povedala priljubljena pevka.

Avtor pesmi je Gregor Arbiter, ki je z Alyo sodeloval že pri ustvarjanju debitanstkega albuma »Alya«, produciral pa jo je prav tako dolgoleten pevkin sodelavec Žare Pak, ki je pesem začel z dominantno kitaro, nato pa poskrbel, da poslušalec odpluje v umirjenem ritmu pesmi.

Za glasbenico je to že drugi videospot, ki ga je posnela z Ninom Denskovskim. Zaupanje in prijateljtsvo sta sklenila ob snemanju videa ‘Car‘, ki ga je Alya posnela med koncertom v avionu v oblakih nad Zagrebom, kjer se ji je pridružil izjemen hrvaški vokalist Massimo. Prav s to pesmijo je Alya napovedala izid tretjega studijskega albuma »Car«.

»Pesem pripoveduje o tem, da je res potrebno izkoristiti vsak dan. Minute, ure in dnevi bežijo a le od nas samih je odvisno kakšen bo dnevni scenarij. Zato se potrudimo uživati! Seveda besedilo govori o enem najlepših občutkih, zaljubljenosti. Večkrat bi se morali spomniti na te občutke, saj mislim, da ko smo na vrhuncu metuljčkov v trebuhu, živimo za ta trenutek in za ljubezen. To bi nas moralo spremljati vsak dan kot tudi nasmeh na obrazu.« je o novi pesmi povedala Alya.

V romantičnem videu glavna vloga pripada iskanemu slovenskemu manekenu – Gašper Tratnik, ki je po izboru za Mistra Slovenije 2012 kmalu začel dobivati ponudbe za delo iz tujine. Kljub zasedenemu urniku si je Gašper odvojil čas, da je odigral vlogo Alyinega ljubimca. Sicer pa paru v videospotu družbo dela poleg Alyine spremljevalne in statistov priljubljena in vedno nasmejana plesna koreografinja Azra Selimanović.

Videospot so snemali oktobra v razkošnem termalnem resortu Lepa Vida v krajinskem parku Sečoveljske soline. In čeprav nam je letošnja jesen poklonila skoraj poletne temperature, so ekipo presenetile skoraj zimske temperature. »Na obalo smo se odpravili zaradi sonca, ki pa se ta dan ni želel družiti z nami. Poslal nam je veter, kar bi bilo čisto ok, če statistom nebi bilo potrebno plavati v bazenu v katerem je bilo le 18 stopinj. Skoraj smo se že spogledovali z idejo, da snemanje prestavimo ampak bi se zaradi urnikov številčne ekipe, težko ponovno uskladili. Raje smo se greli ob ritmih pesmi ‘Dober dan’ … in res je bil. Vsi smo se odlično ujeli, tako da ni bilo nikomur karkoli težko.« je o snemalnem dnevu povedal režiser Nino Denkovski.

Alya – Dober dan (mp3)

V prihodnji veselih decembrskih dnevih Alyo čakajo številni koncerti, že prihodnje leto pa bo priljubljena pevka obeležila 15. Letnico glasbene kariere v kateri je osvojila poslušalce z uspešnicami ‘Brazil’ (več kot milijon ogledov na Youtube), ‘A veš’, ‘Moja pesem’, ‘Zlaži se mi’ (najbolj predvajana slovenska pesem na radijskih postajah v 2013) . Najverjetneje bo Alya tudi tokrat presenetila, kot ji je še vedno uspelo v vseh teh letih in kot vedno tudi tokrat ostaja skrivnostna. »Čaka vas presenečenje!« je skrivnostno povedala! Poleg nepozabnih koncertov tako doma, kot v Grčiji, Franciji, Španiji, Švici, koncertu v avionu z Massimom v 2014, je Alya v letošnjem letu za svoje zveste oboževalce pripravila tudi druženje v dnevni sobi in jih presenetila s koncertom, poleg nastopa na letošnji Emi z Neno Belanom, je pevka prejela tudi zlato ploščo za himno ‘Live It’ letošnjega svetovnega prvenstva v rokometu v Qatarju, ki jo je odpela skupaj z izbranimi pevci držav udeleženk.