Novice

V živo iz Alyine dnevne sobe

Alya in bend - Za najuPevka, ki rada preseneti poslušalce in svoje glasbene projekte pospremi na nevsakdanji način, je pretekli četrtek pripravila prav posebno druženje.

Alya se je v želji, da pesmi iz zadnjega albuma »Car« dobijo video podobo in, da koncertni zvok igranja v živo predstavi tudi na vaših zaslonih, odločila, da z svojo skupino posname koncert desetih carskih pesmi, ki bodo objavljene tudi na Alyinem Youtube kanalu. Potek snemanja, zaodrje in izvedbo tovrstnega projekta je Alya želela podeliti z zvestimi poslušalci, zato je v ta namen na Facebooku pokrenila akcijo ‘Povabim te v svojo dnevno sobo‘ in izžrebala štiri, ki so pravilno odgovorili na nagradno vprašanje. Ideja je zakorakala proti cilju in tako je Alya pretekli četrtek gostila nove prijatelje, ter jim v intimnem vzdušju pripravila nepozabno doživetje.

Po spoznavni pijači je pevka goste povabila v dnevno sobo, kjer je bilo že vse pripravljeno za žur. V polnem studiu, kjer je Alya pred vsako pesmijo predstavila tudi njeno zgodbo, kmalu ni bilo več sledi o sramežljivosti. Ni dolgo trajalo, ko so vsi prisotni prepevali uspešnice zadnjega albuma: ’Za naju‘, ‘Car‘, ‘Moja pesem‘, ‘Zlaži se mi‘ … in v prijateljskem vzdušju nadaljevali druženje tudi po koncertu. Klepet se je zavlekel dolgo v noč, saj je Alya podrobneje spregovorila o svojih glasbenih začetkih, izpustila ni številnih anekdot, ki se dogajajo na koncertih, predstavila pa je tudi potek dela v studiu, nastajanje novih pesmi in snemanje albuma.

Alya in bend

Prav kmalu boste tudi vi del te zgodbe, saj je bil dogodek le del večjega projekta. Vzporedno z druženjem v dnevni sobi, ki ga je Alya organizirala v glasbenem studiu H2O, za odličen zvok pa je skrbel vrhunski glasbenik Peter Vode, so se snemali tudi kadri za dokumentarni film v katerem bo glasbenica razpakirala zgodbe, ki jih na svoji glasbeni poti nabira že dobrih trinajst let. »Vsaka pesem na »CARju« ima svojo zgodbo«, je povedala Alya na četrtkovem druženju. Dve prav vsi dobro poznamo, to sta ‘Zlaži se mi’, ki je bila najbolj predvajana pesem na radijskih postajah leta 2013, ter ‘Moja pesem‘, s katero je Alya proslavila 10. obletnico glasbenega ustvarjanja.

Alyina ustvarjalna pot bo tako že zelo kmalu razkrita, kot tudi to, kako je nastajal tretji studijski album CAR, ki ga je priljubljena pevka poimenovala po uspešnici ‘Car‘. Ob izidu pesmi je Alya uprizorila nepozaben zgodovinski koncert nad oblaki! »Bilo je caaarsko!« so bile besede udeležencev koncerta na letalu. Ne preseneča, da je bila prav vedno nasmejana Alya izbrana za obraz letošnjega mednarodnega dneva sreča, tako je 20. marca v sodelovanju z radiem Aktual osrečevala mimoidoče, šolarje, najmlajše v vrtcih in starejše v domu starejših občanov, ki so po klepetu z glasbenico zapeli in zaplesali na ritme letošnje pesmi mednarodnega dneva sreče ’Za naju’.